(Ihan liian) koukuttavia kirjoja ja taivaallinen itse tehty mysli

17.5.2017


Ystävä vinkkasi Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita -sarjasta, mistä häntä soimaan (terkkuja kuitenkin!)

Nämä ovat nimittäin vieneet yöuneni, kun en vain illalla pysty lopettamaan lukemista.

Viime vuosisadan vaihteeseen sijoittuvassa ensimmäisessä osassa päähenkilö Ida on Topeliuksen perheen palveluksessa, toisessa osassa Sibeliusten. Eilen hain sarjan kolmannen osan, jossa hän menee Albert Edelfeltin taloudenhoitajaksi - sitä en uskaltanut vielä eilen illalla aloittaa, kun halusin edes yhtenä iltana ajoissa uneen.




Eilen tein myös pitkästä aikaa itse mysliä. Se on kyllä (erittäin pienen) vaivan arvoista! Saa helposti sokeritonta (!!!) ja ihan mielettömän hyvää mysliä. Tänään jo maistelin sitä aamiaisjugurtin kanssa, ja kylläpä maistui ihanalta.

En löytänyt valmista, omiin tarpeisiini (suom. mitä nyt sattui kaapista löytymään) sopivaa ohjetta, joten päädyin tällaiseen:

6 dl kaurahiutaleita
1 dl kurpitsansiemeniä (olisin laittanut auringonkukansiemeniä, mutta ne haisivat oudolta - pussi oli ollut kaapissa avattuna pidempään)
1 dl auringonkukkaöljyä
0,5 dl juoksevaa hunajaa (jos käytät kiinteää, lämmitä se ensin juoksevaksi esim. kattilassa vesitilkan kanssa)
ripaus kanelia maun mukaan
ripaus kardemummaa maun mukaan

Sekoita ainekset keskenään ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175 asteessa esim. 10 minuuttia, sekoittele sitten aineksia ja paahda vielä jonkun aikaa (5-10 min) tarpeen mukaan ja uunista riippuen. Tarkkana! Minulla paloi ensimmäinen erä, kun oli yli 15 minuuttia. En muutenkaan pidä liian tummasta myslistä - mieluummin vähän liian vaalea, kuin liian tumma.

Anna jäähtyä ja laita purkkiin. Minä lisäsin ennen purkittamista joukkoon vielä cashew-pähkinöitä (joita rakastan!) ja rusinoita.

En tiedä kauanko tämä säilyy, kun itselläni on tullut aina syötyä mysli niin nopeasti pois - luulenpa, että sinulla myös ;)






Ja herkuista puheenollen...

Bongasin taannoin seuraavan muffini*videon. Näitä on pakko testata - näyttävät niiiin herkullisilta!




Pojat rakastuivat videoon myös ja ruinaavat nyt vähän väliä, että katsotaan äiti taas se muffinivideo :D Eli pakko varmaan senkin puoleen testata näitä pikapuoliin.

Jospa ne uppoaisivat lahjomattomaan raatiini vähän paremmin, kuin vaikkapa tämä eilen illalla testaamani suklaa-nice cream. Tuomio oli kylmästi: Ei jatkoon! Allekirjoittaneelle nice cream kyllä kelpasi :)


Ciao!



*) Jäin miettimään, että mitenkähän se muffinssi oikein kirjoitetaan. Näköjään noin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.