Keinoja sokerihimon taltuttamiseksi ja 6 ihanaa smoothieta

23.11.2016

Olen jo pidempään tuskaillut, kun en malta olla syömättä jäätelöä... joka ilta. Noh, onneksi kollega vinkkasi ihan loistavasta smoothiepohjasta. Olen tehnyt tästä juomia mukaan töihin - loistava välipala kiireessä nautittavaksi - mutta lisäksi nauttinut illalla "makeana herkkuna" :) Mansikka-banaaniversio maistuu nimittäin ihan pirtelöltä!

Suosittelenkin korvaamaan makean herkun jollain terveellisemmällä, josta ihan oikeasti tykkää. Minä tykkään mansikoista ja banaanista kuin hullu puurosta :) (Rakastan kyllä myös sitä puuroa, hmm...) En ole kokeillut muuta kuin tuota vanilja-versiota, tätä saisi nimittäin myös kookoksen ja suklaan makuisena. Olen kuitenkin kuullut jo useammaltakin tätä kokeilleelta, että tuo vanilja on näistä ehdottomasti parhaan makuinen.


Voimaruoka 360 -sekoitusta saa pienemmissä 5 annospussin paketeissa ja suuremmissa (ja edullisemmaksi tulevissa) pussukoissa. Kokeilin tuon pienemmän setin, ja tykättyäni siitä ihan hirveästi, ostin isomman. Se sisältää heraproteiinia, chiaa, kookosta, mantelia, psylliumia, pellavan-, seesamin-, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä.

Jos psyllium ei ole sinulle entuudestaan tuttu, se on kuitupitoista, hajutonta ja mautonta jänönratamon kuivatuista siemenistä valmistettua jauhetta, jota käytetään mm. apuna gluteenittomassa leivonnassa. Psyllium parantaa myös vatsan toimintaa.

Suosikkisekoitukseni on:

1 annos Voimaruoka 360 vanilja -sekoitusta
Mansikoita
Banaania
Nestettä: mantelimaito/manteli-kookosmaito/soijamaito (myös kevyt käy) tms.

Kannattaa käyttää jäisiä mansikoita tai banaania, niin saa smoothiesta vielä raikkaamman ja pehmeämmän!

Muita hyväksi havaittuja smoothieversioita:

1 banaani
2 dl mustaherukoita
1 pss Voimaruoka 360 vanilja -sekoitusta
Mantelimaitoa
Hunajaa
(Chia-siemeniä)


1 banaani
1-2 dl marjoja (tässä vihreitä ja mustaherukoita)
Maustamatonta jugurttia
Mantelimaitoa
Hunajaa

-

Mansikoita
Mustikoita
Luonnonjugurttia
Mantelimaitoa (tai esim. kookos- tai kauramaitoa)

-

Ananasta (säilykeananas käy)
Luonnonjugurttia
Hunajaa

Sekä toinen lempparini:

Maustamatonta tofua
Banaani
Mantelimaitoa
Maapähkinävoita

Tämä on ihanan pähkinäisen ja pehmeän makuinen, ja pitää hyvin myös nälkää! :) Itse oudoksuin ensin vähän ajatusta tofusta smoothiessa, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Se ei maistu millekään (kuvailisin smoothien makua enemmänkin vaniljaiseksi), mutta antaa ihanan pehmeän rakenteen. Nam!


Itse tykkään myös ihan pelkästä jugurtista ja marjoista, mieluiten mansikoista ja/tai mustikoista, joka onkin myös oiva iltaherkku :) Jos kaipaa lisää makeutta, voi laittaa hunajaa, intiaanisokeria tai steviapohjaista makeutusainetta.

Tumma suklaa on myös muita suklaita terveellisempi vaihtoehto, jos siitä sattuu tykkäämään. Minä Rakastan sitä, joten usein iltaherkkuni (jäätelöttöminä kausina...) on myös vihreä tai kamomillatee ja tumma suklaa.

Mielelläni kuulen muita terveellisiä "makeita herkkuja", joilla korvata epäterveellisemmät herkut, vinkkejä siis vastaanotetaan! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.