Tein keiton niistä aineksista, joita kaapista sattui löytymään. Kas näin!
kookosöljyä
1-2 sipulia
4 porkkanaa
pötkö Pirkka-bataattisosetta (löytyy kaupan vihannesosastolta)
4-5 perunaa
Oatly fraiche (mikä vaan ruokakerma / creme fraiche kävisi, mutta meillä oli kaapissa tätä)
tuorejuustoa (laitoin puolikkaan maustamattoman Philadelphian, kun sattui löytymään kaapista)
liemikuutio tai fondi (laitoin kasvisfondin, sillä halusin lihattoman version, mutta esim. lihafondikin antaisi kivasti makua)
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
tabascoa/cayennepippuria tms. kipakampaa maustetta (häviää aika tehokkaasti keittoon, mutta antaa vähän terävyyttä makuun)
kuivattua persiljaa (tai jotain muuta kuivattua tai tuoreyrttiä, meillä sattuu olemaan tuota reilusti hyllyssä...)
Pilko sipulit ja porkkanat. Kuullota sipuleita kattilan pohjalla kookosöljyssä miedolla lämmöllä ja lisää hetken päästä mukaan porkkanat. Pyörittele hetki pannulla. Lisää vettä ja perunat (vettä sen verran, että perunat peittyvät). Keitä kypsiksi. Anna jäähtyä hetki ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää mukaan bataattisose, tuorejuusto, fondi ja fraiche/ruokakerma, ja tarvittaessa vettä. Lisää mausteet ja anna kiehahtaa hetki.
Valmista - nauti!
(Ikävä kyllä yksikään tuotevalmistajista ei ole toiminut tämän postauksen sponsorina.)
Jälkkäriksi voit valmistaa vaikkapa taivaalliset valkosuklaa-pekaanipähkinäcookiesit, joita testasin eilen.
Olin himoinnut jo useamman päivän valkosuklaa-macadamiapähkinäkeksejä. Aikani googleteltuani löysin ohjeen sellaisiin täältä.
Koska
Onneksi kaveri houkutteli huomenna zumbaamaan niin voi hyvällä omallatunnolla popsia tänäänkin pari :D Tai no, jos suoraan sanotaan, enää yhden, kun kuvausrekvisiittana ollut yksilö tuli jo popsittua...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti